Εορτασμός των 30 χρόνων της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το ΕΚ διοργανώνει στις 20 Νοεμβρίου Διάσκεψη Υυψηλού Επιπέδου για την 30η επέτειο της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

0
Close up dark background with different colorful handprints left on it. Interracial or international friendship concept. Equality

Στο συνέδριο θα συζητηθούν η πορεία των δικαιωμάτων των παιδιών τις τρεις τελευταίες δεκαετίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η νέα γενιά σε παγκόσμιο και διαδικτυακό επίπεδο.

Η βασίλισσα του Βελγίου Ματθίλδη, ο επίτιμος πρόεδρος της UNICEF, ο πρόεδρος του ΕΚ Ντάβιντ Σασόλι και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα παρευρίσκονται στη Διάσκεψη.

Το συνέδριο τιμά επίσης την 60η επέτειο από την υπογραφή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού από τα Ηνωμένα Έθνη.

Προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών

Το ΕΚ υπηρετεί και προωθεί αφοσιωμένο τα δικαιώματα των παιδιών στην ΕΕ και τον κόσμο.

Διεθνής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού αγωνίζεται για τα δικαιώματα των παιδιών παγκοσμίως. Έχει συμβάλλει στη νομοθεσία και στις πολιτικές της ΕΕ, με στόχο την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών ανεξαρτήτως εθνικότητας και καταγωγής.