Επανεκδικάζεται η υπόθεση των παπαράτσι της πριγκήπισσας Νταϊάνα

0

Μέρος της υπόθεσης των τριών παπαράτσι που έβγαλαν φωτογραφίες της πριγκήπισσας Νταϊάνα και του Ντόντι Αλ Φαγιέντ τη νύχτα του μοιραίου τροχαίου, αναμένεται να επανεκδικαστεί. Οι κατηγορούμενοι φωτογράφισαν το ζευγάρι την ώρα που έβγαινε από το ξενοδοχείο Ριτζ του Παρισιού, αλλά και μέσα στη Μερσεντές μετά το τροχαίο.

Οι τρεις φωτογράφοι αθωώθηκαν το Νοέμβριο του 2003 σε πρώτο βαθμό από την κατηγορία της παραβίασης της γαλλικής νομοθεσίας για την ιδιωτική ζωή, καθώς κρίθηκε ότι το ζευγάρι γνώριζε ότι θα φωτογραφιζόταν. Παράλληλα, το εφετείο του Παρισιού έκρινε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται τρακαρισμένο σε δημόσια λεωφόρο δεν συνιστά ιδιωτικό χώρο.

Ωστόσο, το ακυρωτικό δικαστήριο της Γαλλίας ζήτησε από το εφετείο να επανεξετάσει το μέρος της υπόθεσης που αφορά το αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας ότι η Μερσεντές, μετά το ατύχημα, έπρεπε να θεωρηθεί ως ιδιωτικός χώρος.

Η υπόθεση πλέον θα σταλεί και πάλι στο εφετείο του Παρισιού, όπου θα επανεκδικαστεί από το δικαστήριο με νέα σύνθεση. Οι τρεις παπαράτσι, εφόσον κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως ένα χρόνο.

Σχόλια