Επανεξέταση της Αρχής της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων ζητά ο Βρετανός πρωθυπουργός από την Ε.Ε.

0

Η ΕΕ θα πρέπει να περιορίσει την αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας των προσώπων, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους «Financial Times», ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστηρίζει πως οι προηγούμενες βρετανικές κυβερνήσεις διέπραξαν ένα «μνημειώδες σφάλμα» όταν απέτυχαν να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς στη μετανάστευση από τα νέα μέλη της ΕΕ, στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη.

Ο Κάμερον αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του «η Βρετανία αλλάζει τους κανονισμούς της ώστε να εμποδίζει νέους μετανάστες από την ΕΕ να έχουν πρόσβαση σε στεγαστικά επιδόματα και επιδόματα ανεργίας κατά τους πρώτους τρεις μήνες που βρίσκονται στη χώρα. Όσοι συλλαμβάνονται να επαιτούν ή να κοιμούνται στο δρόμο θα απελαύνονται και θα τους απαγορεύεται για 12 μήνες να εισέλθουν εκ νέου στη Βρετανία».

Τέλος, προσθέτει:”Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το γεγονός ότι η ελεύθερη κυκλοφορία επιφέρει μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών που προκαλούνται από τις τεράστιες εισοδηματικές ανισότητες. “Είναι καιρός για μια νέα διευθέτηση που να αναγνωρίζει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία είναι μια κεντρική αρχή της ΕΕ, αλλά δεν μπορεί να μην υπόκειται σε απολύτως κανένα περιορισμό».

Σχόλια