Επεκτείνεται η έρευνα της Κομισιόν για αθέμιτες συμφωνίες στον φαρμακευτικό τομέα

0

«Ανοίγει» η έρευνα των ευρωπαϊκών αρχών ανταγωνισμού στις πρακτικές ευρωπαϊκών φαρμακευτικών, καθώς στο μικροσκόπιο τίθεται εκτός από την γαλλική εταιρεία Les Laboratoires Servier και το δανικό εργαστήριο Lundbeck. Η Κομισιόν έχει υποψίες ότι οι δύο εταιρείες παραβίασαν τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού συνάπτοντας συμφωνίες για να καθυστερήσουν την διάθεση συγκεκριμένων φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ο Επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοακίν Αλμούνια, δήλωσε σχετικά ότι σε πρώτη φάση η Επιτροπή διαπίστωσε ότι οι δύο εταιρείες μάλλον παρακώλυσαν αθέμιτα την είσοδο δύο φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά, διαπίστωση η οποία θα επιβεβαιωθεί ή θα διαψευσθεί στο τέλος της έρευνας. Ο Αλμούνια επεσήμανε ότι η Κομισιόν καταβάλλει σκληρές προσπάθειες για να αποτρέψει αντι-ανταγωνιστικές συμπεριφορές στον φαρμακευτικό τομέα, προκειμένου οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να βρίσκουν φάρμακα σε προσιτές τιμές, ιδίως εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Η έρευνα για την φαρμακευτική Servier ξεκίνησε πριν τρία χρόνια. Η τελευταία πάντως με ανακοίνωσή της επεσήμανε ότι συνεργάζεται με την Κομισιόν και διακήρυξε την νομιμότητα των εμπορικών της πρακτικών.
 

Σχόλια