Επενδυτές της Parmalat καταθέτουν αγωγή αποζημίωσης

0

Επενδυτές της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρίας τροφίμων Parmalat, που κηρύχθηκε σε πτώχευση πέρυσι, κατάθεσαν αγωγή εναντίον των πρώην διευθυντών της εταιρίας, τραπεζών και οικονομικών ελεγκτών. Συγκεκριμένα, η αγωγή κατατέθηκε σε δικαστήριο της Αμερικής σε βάρος, μεταξύ άλλων, των Bank of America, Citigroup, Deloitte & Touche kai Grant Thornton.

Μέσω της αγωγής επιδικώκεται αποζημίωση που ξεπερνά τα 8 δις δολάρια, ποσό που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι των εναγόντων, αντιστοιχεί στην αξία των μετοχών της εταιρίας την περίοδο της κατάρρευσής της.

Η πτώχευση της εταιρίας κηρύχθηκε μετά την αποκάλυψη ότι ποσό 4 δισ ευρώ που υποτίθεται διέθετε η εταιρίας σε λογαριασμό off shore τελικά ήταν ανύπαρκτο. Ήδη οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές του Μιλάνου εξετάζουν το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος 29 πρώην ανώτερων στελεχών της Parmalat, τραπεζών και οικονομικών ελεγκτών σε περίπτωση που διαπιστωθεί ανάμειξή τους στο σκάνδαλο που συγκλόνισε την Ιταλία. Πάντως, οι ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σχόλια