Επιφυλακτικοί οι Κροάτες για την ένταξη στην ΕΕ

0

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, οι Κροάτες απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς λιγότερο από το 1/3 θεωρεί ότι θα είναι θετικές οι συνέπειες από την ένταξη της χώρας τους στην ΕυρωπαΙκή οικογένεια. Συγκεκριμένα το 30% θεωρεί ότι η ένταξη στην Ε.Ε. είναι θετική εξέλιξη το 24% εκτιμά ότι θα είναι αρνητικές οι συνέπειες από την ένταξη και το 41% θεωρεί ότι δεν υπάρξουν ούτε θετικές, ούτε αρνητικές συνέπειες.

Στο μεταξύ, ο Κροάτης Πρωθυπουργός Ίβο Σαναντέρ σημείωσε ότι η αναβολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Κροατίας με την ΕΕ, οι οποίες έχει προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 17 Μαρτίου θα ενισχύσει τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις στη χώρα και τις ριζοσπαστικές τάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Σαναντέρ υπογράμμισε ότι από τις πολυάριθμες επαφές που είχε με αξιωματούχους της Ε.Ε. αποκόμισε την εντύπωση ότι “”πλήρης συνεργασία”” με τη Χάγη σημαίνει ότι οι αρχές πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να εντοπίσουν και να παραδώσουν τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου στρατηγό Αντε Γκοτοβίνα και ότι θα πρέπει να εκπληρώσουν τον όρο αυτό, ακόμη κι αν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις στις 17 Μαρτίου.

Σχόλια