Επικυρώθηκε στην Αίγυπτο η θανατική ποινή του μεγιστάνα ακινήτων

0

Δικαστήριο του Καΐρου επικύρωσε την ποινή το θανάτου δια απαγχονισμού σε βάρος του Αιγύπτιου μεγιστάνα ακινήτων, στελέχους του κυβερνώντος κόμματος και μέλους της Άνω Βουλής, Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, για τη δολοφονία της Λιβανέζας τραγουδίστριας Σούζαν Ταμίμ.

Η Ταμίμ βρέθηκε νεκρή στις 28 Ιουλίου στο διαμέρισμά της στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, φέροντας πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Μετά από έρευνες οι αρχές οδηγήθηκαν στον μεγιστάνα Χισάμ Ταλάτ Μουστάφα, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν ερωτική σχέση με την τραγουδίστρια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μουστάφα πλήρωσε δύο εκατομμύρια δολάρια στον συνταξιούχο αστυνομικό Μόχσεν αλ Σουκάρι που εργαζόταν σε ιδιωτική υπηρεσίας ασφάλειας προκειμένου να σκοτώσει την τραγουδίστρια αφότου εκείνη διέκοψε τη σχέση τους.

Ο Σουκάρι μετέβη στο Ντουμπάι και παρακολούθησε το σπίτι της Ταμίμ. Κατόπιν πήγε στο διαμέρισμά της, προσποιήθηκε πως εργαζόταν στην πολυκατοικία και τη μαχαίρωσε μόλις αυτή του άνοιξε την πόρτα.

Ο πρώην αστυνομικός καταδικάστηκε επίσης σε θάνατο δια απαγχονισμού.

Το δικαστήριο είχε εκδώσει την απόφασή του το Μάιο, αλλά σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο η καταδίκη σε θάνατο πρέπει να επικυρωθεί από την ανώτερη θρησκευτική αρχή της Αιγύπτου.

Σχόλια