Επίσκεψη του δικαστή στην κατασκήνωση του Occupy London

0

Στο σημείο κατασκήνωσης των Λονδρέζων διαδηλωτών του Occupy London έξω από τον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου βρέθηκε χθες ο Βρετανός δικαστής Keith Lindblom, με σκοπό να συζητήσει μαζί τους και να τους πείσει να εγκαταλείψουν την κατασκήνωση. Προηγουμένως, οι διαδηλωτές είχαν αγνοήσει την δικαστική απόφαση που τους διέταζε να απομακρυνθούν από το χώρο. Την απομάκρυνση των διαδηλωτών είχε ζητήσει η δημόσια επιχείρηση City of London Corporation (CLC), η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των δρόμων κυκλοφορίας, στους οποίους έχουν επεκταθεί τελευταία οι διαδηλωτές. Η CLC είχε απευθύνει 17 οχλήσεις στους κατασκηνωτές για να φύγουν από το χώρο, προτού προσφύγει στη δικαιοσύνη.

«Ο Δήμος δεν θέλει να διώξει τους διαδηλωτές για να καταστείλει την ελευθερία του λόγου, ούτε για να προστατεύσει τις Τράπεζες, ούτε για να αποθαρρύνει τις διαμαρτυρίες κατά των πρακτικών των ιδρυμάτων στο χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο μόνος λόγος που ζητά να απομακρυνθούν οι σκηνές –μετά από προσεκτική σκέψη – είναι γιατί πρέπει να προστατευθούν τα δικαιώματα των υπολοίπων και το κοινωνικό συμφέρον», σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος David Forsdick. Συνέχισε αναφέροντας ότι από τις 15 Οκτώβρη που ξεκίνησε το Occupy London, έχει ακυρωθεί το 50% των προγραμματισμένων σχολικών επισκέψεων στον Καθεδρικό του Αγ. Παύλου, ζημιώνοντας οικονομικά τις τοπικές επιχειρήσεις.Από την πλευρά τους οι κατασκηνωτές δήλωσαν ότι αρνήθηκαν να φύγουν λόγω της ανέντιμης στάσης των δημοτικών αρχών.

«Ο Δήμος προτίμησε να κινηθεί μόνος του και να μην εμπλακεί σε ουσιαστικό διάλογο. Η κατασκήνωση έχει αλλάξει τον τρόπο που διεξάγονται τόσο η πολιτική όσο και ο δημόσιος διάλογος σε αυτή τη χώρα.Η ανισότητα, τα υψηλά bonus και η φοροδιαφυγή είναι πάντα ζητήματα που μας απασχολούν κατά προτεραιότητα στις διαδηλώσεις μας», σχολίασε μέλος του κινήματος.