Επίσπευση των διαδικασιών ζητούν οι δικαστές της Χάγης από τον Μιλόσεβιτς

0

Οι δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία κάλεσαν τον πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, να σταματήσει να σπαταλά χρόνο και να απευθύνει πιο συγκεκριμένα ερωτήματα στους μάρτυρες που καταθέτουν προς υπεράσπισή του. Χαρακτηριστικά, ο δικαστής Πάτρικ Ρόμπινσον σημείωσε απευθυνόμενος προς τον Μιλόσεβιτς: «Κάνετε συνεχώς κύκλους και καταναλώνετε πολύ χρόνο. Έχετε συγκεκριμένο αριθμό ημερών προκειμένου να παρουσιάσετε την υπεράσπισή σας και πρέπει να κάνετε πιο σωστή χρήση του χρόνου σας».

Παράλληλα, τόνισε ότι έως τις 24 Ιανουαρίου, ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου έκανε χρήση μόλις των 28 από τις συνολικά 150 συνεδριάσεις που του έχει παραχωρήσει το Διεθνές Δικαστήριο για την υπεράσπισή του, την οποία και του ζήτησε να ολοκληρώσει έως τον προσεχή Οκτώβριο.

Σημειώνεται ότι η δίκη του Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου του 2002, ωστόσο υπήρξαν αρκετές αναβολές λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας.

Σχόλια