Επιστολή της αμερικανικής Βουλής προς το Υπ. Δικαιοσύνης για την πρόσφατη αποποινικοποίηση της μαριχουάνα σε Κολοράντο και Ουάσινγκτον

0

Οι βουλευτές κάλεσαν τις υπηρεσίες του Υπουργείου, ιδίως δε την υπηρεσία DEA (Drug Enforcement Agency) να απέχουν από τις συλλήψεις ατόμων για κατοχή μικροποσοτήτων μαριχουάνας σε Πολιτείες, στις οποίες η κατοχή της εν λόγω ουσίας έχει αποποινικοποιηθεί. Τέτοιες Πολιτείες είναι το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον, όπου η νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας επετράπη περίπου πριν μία εβδομάδα.

Οι βουλευτές που υπέγραψαν την επιστολή κάλεσαν την κυβέρνηση να σεβαστεί τις επιλογές των ψηφοφόρων σε καθεμιά από τις δύο αυτές Πολιτείες, απέχοντας από συλλήψεις ατόμων που χρησιμοποιούν την εν λόγω ουσία σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία, για φαρμακευτικό ή άλλο σκοπό.

«Παρότι αντιλαμβανόμαστε ότι άλλες Πολιτείες έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο και καταλαβαίνουμε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει να παίξει έναν σημαντικό ρόλο, όσον αφορά την αποτροπή παράνομων αποστολών μαριχουάνας από το Κολοράντο ή την Ουάσινγκτον σε άλλες Πολιτείες, ζητούμε η Υπηρεσία Ναρκωτικών του Υπουργείου να απέχει από νομικές ενέργειες κατά ατόμων που δρουν σύμφωνα με την νομοθεσία του Κολοράντο, της Ουάσινγκτον ή οποιασδήποτε άλλης Πολιτείας που επιλέγει να ρυθμίσει νομοθετικά την χρήση μαριχουάνας για θεραπευτικούς ή άλλους σκοπούς», αναφερόταν χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Σχόλια