Έρευνα για εταιρική κατασκοπεία στην Deutsche Bank

0

Ο τραπεζικός όμιλος της Γερμανίας Deutsche Bank επιβεβαίωσε ότι διενεργείται έρευνα για υπόθεση εταιρικής κατασκοπείας.

Ο μεγαλύτερος δανειστής της Γερμανίας κατηγορείται για κατασκοπεία εις βάρος δύο μελών του διοικητικού του συμβουλίου για τα οποία υπήρχαν πληροφορίες ότι διέρρεαν απόρρητες πληροφορίες μαζί με έναν σημαντικό μέτοχο της τράπεζας.

Οι εισαγγελικές αρχές επί του παρόντος εξετάζουν τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει προσκομίσει η γερμανική αρχή προστασίας δεδομένων και αναμένεται να ανακοινωθεί σε διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων εάν θα ασκηθεί επισήμως ποινική έρευνα για την υπόθεση.

Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, τα οποία υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη απολυθεί τα δύο στελέχη του διοικητικού συμβουλίου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κατασκοπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα ξεκίνησε τη δική της έρευνα για τις κατηγορίες περί κατασκοπείας τον Μάιο.

Η ανεξάρτητη έρευνα συνεχίζεται και ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται ο όμιλος να προβεί σε ανακοινώσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Γερμανία αποκαλύπτεται σκάνδαλο εταιρικής κατασκοπείας. Τα πιο πρόσφατα αφορούν το γερμανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom, τον σιδηροδρομικό οργανισμό Deutsche Bahn και το εμπορικό κατάστημα λιανικών πωλήσεων, Lidl.

Σχόλια