Έρευνα για παράνομες χρηματοδοτήσεις ισπανικών ομάδων, προαναγγέλει η Κομισιόν

0

Ο Επίτροπος Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χοακίν Αλμούνια, πρόκειται να παραθέσει αύριο συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες και, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία-Μαργκάγιο, θα ανακοινώσει επίσημα την έναρξη έρευνας για παράνομη χρηματοδότηση της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπαρτσελόνα, καθώς και των Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βαλένθια, Οσασούνα, Έλτσε και Έρκουλες.

Από την πλευρά του, ο Μιγκέλ Καρδενάλ, Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού της Ισπανίας, σε συνέντευξή του τόνισε ότι η φορολογία των επαγγελματικών συλλόγων στην Ισπανία είναι σαφώς βαρύτερη σε σχέση με άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή, Έμιλι Ο΄ Ράιλι, η υπόθεση ξεκίνησε όταν το 2009, εκπρόσωπος ευρωπαϊκών συλλόγων στράφηκε εναντίον των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Οσασούνα για παράνομες κρατικές χρηματοδοτήσεις και συγκεκριμένα για αθέμιτα φορολογικά πλεονεκτήματα. Από την πλευρά του, ο Αλμούνια ανακοίνωσε ότι η Κομισιόν έγινε αποδέκτης σχετικών καταγγελιών μόλις τον Απρίλιο του 2013.

Η Ευρωπαία Διαμεσολαβητής υπογράμμισε πως δεν έχει εξετάσει την ουσία της υπόθεσης, ωστόσο εκφράζει την πεποίθηση ότι η Κομισιόν θα αρχίσει άμεσα έρευνα για να διαλύσει κάθε υποψία περί σύγκρουσης συμφερόντων.
 

Σχόλια