Έρευνες για το πλαστό διαβατήριο του καταζητούμενου Άντε Γκοτόβινα

0

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες των αρμόδιων αρχών του Ζάγκρεμπ για την υπόθεση έκδοσης πλαστού διαβατηρίου, με το οποίο ο καταζητούμενος από τη Χάγη για εγκλήματα πολέμου στρατηγός Αντε Γκοτοβίνα διέφυγε από την Κροατία.

Ήδη για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τα αδέλφια Φράνιο και Μίροσλαβ Κάταβιτς, οι οποίοι και προφυλακίστηκαν για πλαστογράφηση εγγράφων και κατοχή παράνομου οπλισμού. Παράλληλα, έχουν κληθεί για ανάκριση ο δικηγόρος του Γκοτοβίνα Μάριαν Πέντισιτς και ο επιχειρηματίας Χρβόγιε Πέτρατς, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για υπόθαλψη του καταζητούμενου από το Δικαστήριο της Χάγης στρατηγού. Στην υπόθεση εμπλέκεται και ο πρώην αστυνομικός Σαλίχ Φάζλιτς, ο οποίος φέρεται ως μεσάζων για την επαφή του δικηγόρου και των πλαστογράφων.

Οι μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του κροατικού τύπου, γνωρίζουν εδώ και ένα χρόνο το ψεύτικο όνομα με το οποίο ο Γκοτοβίνα έλαβε πλαστό διαβατήριο, ενώ έχει πιστοποιηθεί ότι είχε και γαλλικό διαβατήριο, ενώ παραμένει άγνωστο με ποιο διαβατήριο τον Ιούλιο του 2001 εγκατέλειψε την Κροατία.

Σχόλια