Έρευνες και συλλήψεις γύρω από τον Κάρατζιτς

0

Με αίτημα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του Ντράγκαν Ντράσκοβιτς, στο Κρούπατς του ανατολικού Σεράγεβο.

Υπάρχουν υποψίες ότι ο Ντράσκοβιτς σχετίζεται με το δίκτυο που παρέχει στήριξη στον πρώην πρόεδρο των Σερβοβοσνίων, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Μέλη της ευρωπαϊκής δύναμης και του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του Ντράσκοβιτς, σε μια προσπάθεια να βρουν πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του Κάρατζιτς, αλλά και να ασκήσουν έμμεσα πίεση και σε άλλα μέλη του δικτύου που φέρονται να βοηθούν τον πρώην πρόεδρο των Σερβοβοσνίων να διαφεύγει τη σύλληψη.

Αξιωματούχοι της ειδικής υπηρεσίας του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας πραγματοποίησαν επίσης έρευνα στα σπίτια δύο πρώην μελών της προσωπικής φρουράς του Κάρατζιτς, στο Πάλε.

Εν τω μεταξύ, αφέθη ελεύθερος ο Ντράγκαν Κάρατζιτς, ανιψιός του καταζητούμενου, Ράντοβαν Κάρατζιτς.

Η αστυνομία του Μαυροβουνίου συνέλαβε τον ανιψιό του Κάρατζιτς μαζί με άλλα τρία άτομα στο σπίτι του, στον οικισμό Ράστοτσι του Νίκσιτς, λόγω υποψιών ότι στο σπίτι υπήρχαν πράγματα που συνδέονται με την κατοχή, χρήση και πώληση ναρκωτικών ουσιών.

Σχόλια