Εργαζόμενοι στην Αμερική χάνουν τη δουλειά του επειδή δεν κόβουν το κάπνισμα

0

Τέσσερις αμερικανοί εργαζόμενοι στην εταιρία προώθησης προγραμμάτων υγιεινής ζωής Weyco, έχασαν την εργασία τους, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι καπνιστές. Η εξέταση εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου κανονισμού της εταιρίας, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται το κάπνσιμα στους υπαλλήλους της, όχι μόνο στον χώρο εργασίας, αλλά και εκτός αυτού. Οι τέσερις υπάλληλοι παραιτήθηκαν προκειμένου να μην υποβληθούν στο τεστ καπνίσματος, η εταιρία όμως δήλωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαζόταν να τους απολύσει.

Ο νέος κανονισμός για την απαγόρευση του καπνίσματος ανακοινώθηκε στους υπαλλήλους της Weyco υπό μορφή τελεσιγράφου, τονίζοντας ότι αν δεν κόψουν το κάπνισμα μέχρι την 1η Ιανουαρίου, θα αναγκαστούν να φύγουν από την εταιρία. Η Weyco υποστηρίζει ότι με την τακτική αυτή έχει βοηθήσει αρκετούς υπαλλήλους της να κόψουν το κάπνισμα, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που τονίζουν ότι παραβιάζεται το δικαίωμα των εργαζομένων να επιλέγουν τον τρόπο ζωής που επιθυμούν οι ίδιοι εκτός εργασιακού χώρου, ιδίως όσον αφορά το κάπνισμα που είναι νόμιμο και δεν επηρεάζει την ικανότητά τους στην εργασία.

Σχόλια