Ερωτική σχέση διχάζει τους νομικούς στο Τέξας

0

Ζήτημα ηθικής εγείρουν νομικοί κύκλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αποκάλυψη ερωτικής σχέσης μεταξύ μιας πρώην δικαστού και αξιωματούχου της εισαγγελικής αρχής του Τέξας.

Οι δικηγόροι της εν λόγω αμερικανικής πολιτείας υποστηρίζουν μάλιστα ότι η αποκάλυψη θέτει εν αμφιβόλω δεκάδες υποθέσεις που χειρίστηκε η εν λόγω δικαστής.

Με επιστολή τους προς τον κυβερνήτη του Τέξας, Ρικ Πέρι, οι δικηγόροι του θανατοποινίτη Ντιν Χουντ ζητούν επανάληψη της δίκης του πελάτη τους, καθώς ο επικεφαλής της εισαγγελικής αρχής που καταδίκασε τον Χουντ και η δικαστής που προέδρευσε της δίκης ομολόγησαν ότι εκείνη την περίοδο διατηρούσαν σεξουαλική σχέση.

Ο Χουντ έχει καταδικαστεί για διπλή ανθρωποκτονία το 1990 και η εκτέλεσή του επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη Τετάρτη. Τελικά το εφετείο του Τέξας διέταξε την αναβολή της θανατικής ποινής αλλά για λόγο που δε σχετίζεται με τη σχέση της δικαστού και του αξιωματούχου της εισαγγελικής αρχής.

Αν και παραμένει ασαφές ποια θα είναι η άμεση συνέπεια της ερωτικής σχέσης για καταδικασθέντες όπως ο Χουντ, πολλοί δικηγόροι αναμένεται να ζητήσουν επανεξέταση των υποθέσεων που χειρίστηκε η εν λόγω δικαστής.

“Εάν ήμουν δικηγόρος υπεράσπισης σε υπόθεση με την συγκεκριμένη δικαστή θα ήγειρα θέμα επανεκδίκασης. Νομίζω ότι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου”, τόνισε ο αντιπρύτανης της νομικής σχολής του Σικάγου, Ντέιβιντ Ζάρφις. “Θεωρώ αυτή τη σχέση σοκαριστική και ενοχλητική. Η ζωή πολλών ανθρώπων εξαρτάται από την ισορροπία των σχέσεων μέσα στις δικαστικές αίθουσες”, πρόσθεσε.

Σχόλια