Εσχάτη των ποινών για δύο Νορβηγούς στο Κονγκό

0

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας κατήγγειλε την καταδίκη σε θάνατο στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό δύο Νορβηγών υπηκόων, που κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του οδηγού τους και για κατασκοπεία.
«Καταγγέλλουμε την καταδίκη σε θάνατο των δύο Νορβηγών πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γιόνας Γκαρ Στόρε, σε ανακοίνωση Τύπου. «Η Νορβηγία είναι θεσμικά αντίθετη στην θανατική καταδίκη», προσέθεσε.
Οι Τζόσουα Φρεντς, 27 ετών, και Τιόστολβ Μόλαντ, 28, κατηγορήθηκαν ότι στις 5 Μαΐου σκότωσαν τον οδηγό ενός οχήματος 4×4 που δανείστηκαν από την Κισανγκάνι, πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας της ΛΔΚ, όπου είχαν πάει ως τουρίστες ή για δουλειές, σύμφωνα με διαφορετικές εκδοχές.
Ο Στόρε απέρριψε επίσης και τις κατηγορίες για κατασκοπεία εναντίον των δύο Νορβηγών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν υπηρετήσει στο νορβηγικό στρατό.
«Αμφισβητούμε την καταδίκη για κατασκοπεία προς όφελος της Νορβηγίας. Αμφισβητούμε επίσης την απόφαση του δικαστηρίου να θεωρήσει συνυπεύθυνο το κράτος της Νορβηγίας και να απαιτεί από αυτό αποζημίωση», επεσήμανε ο Στόρε.

Σχόλια