Ευθύνες στην αστυνομία για την υπόθεση του Γιόζεφ Φριτσλ

0

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας παραδέχτηκε ότι η αστυνομία φέρει μεγάλη ευθύνη στην υπόθεση του πατέρα – βιαστή Γιόζεφ Φριτσλ, διότι τον πίστεψαν πολύ εύκολα όταν είχε καταθέσει ότι η κόρη του το έσκασε από το σπίτι για να ακολουθήσει μια αίρεση.

Η υπουργός Δικαιοσύνης, Μαρία Μπέργκερ τόνισε ότι η αστυνομία όφειλε να ανακρίνει καλύτερα τον Φριτσλ.

Εν τω μεταξύ, ο Γιόζεφ Φριτσλ κατέθεσε στις εισαγγελικές αρχές για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του, η οποία έγινε πριν από δέκα ημέρες.
Εκπρόσωπος της εισαγγελικής αρχής δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος μίλησε για τη ζωή του και δεν αναφέρθηκε στις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Η εισαγγελέας, Κριστιάν Μπουρλχέιζερ, χαρακτήρισε τον ύποπτο «συνεργάσιμο» κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Η επόμενη συνάντηση, πρόσθεσε η εισαγγελέας, θα διεξαχθεί σε τουλάχιστον δύο εβδομάδες από σήμερα.

Εν τω μεταξύ ο καγκελάριος της Αυστρίας Άλφρεντ Γκουζενμπάουερ εξήγγειλε αλλαγές στη νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα.

«Δεν μπορούν να γίνονται συμβιβασμοί στο ζήτημα της βίας κατά των παιδιών», τόνισε ο καγκελάριος. Με τα νέα μέτρα, όσοι έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα δεν θα μπορούν να υιοθετούν παιδιά ή να εργάζονται με ανήλικους.

Επίσης, οι υποθέσεις τους θα παραμένουν αρχειοθετημένες για 30 χρόνια έναντι των 15 όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις αρχές του 2009.

Σχόλια