Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών στην Ιταλία

0

Η νέα κυβέρνηση Πρόντι, διαφοροποιούμενη έναντι της «σκληρής» πολιτικής Μπερλουσκόνι, προωθεί ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση των μεταναστών, που εργάζονται παράνομα στην Ιταλία , τη στιγμή που ο ιταλικός νότος δέχεται «κύματα» λαθρομεταναστών από την Αφρική.

Ο Πάολο Φερέρο, νέος υπουργός αρμόδιος επί ζητημάτων μετανάστευσης και προερχόμενος από τους κόλπους του κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, δήλωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να ομαλοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα ως προς την παράνομη εργασία των μεταναστών.

Η Ιταλία έχει προχωρήσει αρκετές φορές σε εκχώρηση αμνηστίας προς τους λαθρομετανάστες και σε όλες τις περιπτώσεις ο αριθμός των διαθέσιμων αδειών διαμονής ήταν κατά πολύ μικρότερος των ατόμων που υπέβαλαν σχετική αίτηση.

Προ δύο μηνών, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι σχημάτιζαν ατελείωτες ουρές μόλις για 180.000 άδειες διαμονής. Ο αριθμός των αιτούντων καθιστά σαφές πως στην Ιταλία υπάρχουν πολύ περισσότεροι παράνομοι μετανάστες από ότι δείχνουν οι επίσημες στατιστικές.

Σχόλια