Ευρωκοινοβούλιο: «Όχι» στη χρηματοδότηση ακραίων κομμάτων και ΜΜΕ

0

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε, μέσω ψηφίσματος, υπέρ της περικοπής της δημόσιας χρηματοδότησης σε πολιτικά κόμματα ή μέσα ενημέρωσης τα οποία ενθαρρύνουν στο μίσος ή το στιγματισμό κοινωνικών ομάδων με βάση τη φυλή, την εθνοτική προέλευση, τη θρησκεία, την αναπηρία, τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή την εθνικότητα.

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, είναι άκρως ανησυχητική η αναβίωση των εξτρεμιστικών κινημάτων, των παρακρατικών ομάδων και κομμάτων στην Ευρώπη που στρέφουν τις βιαιοπραγίες τους εις βάρος ενός ευρέους φάσματος ευάλωτων ομάδων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι μετανάστες, οι Ρομά, οι ομοφυλόφιλοι, τα στελέχη αντιρατσιστικών οργανώσεων και οι άστεγοι.

Εξίσου ανησυχητική θεωρούν οι ευρωβουλευτές τη στρατολόγηση φανατικών ισλαμιστών και την εκστρατεία βίαιης προπαγάνδας με τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βασίζονται στο μίσος κατά των ευρωπαϊκών αξιών και στον αντισημιτισμό.

Με το βλέμμα στραμμένο προς τις ευρωπαϊκές εκλογές του 2009, οι ευρωβουλευτές προειδοποιούν, τέλος, για τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα εξτρεμιστικά κόμματα εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για τον λόγο αυτό καλούν τις πολιτικές ομάδες να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι ένα δημοκρατικό όργανο δεν θα χρησιμοποιηθεί ως όχημα για τη χρηματοδότηση και διάδοση αντιδημοκρατικών μηνυμάτων.

Σχόλια