Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι πιο σημαντικές στιγμές της 1ης ολομέλειας του Οκτωβρίου

0

Τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει να εκπέμπουν το 2030 40% λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα σε σχέση με το 2021 και τουλάχιστον το 35% από αυτά θα πρέπει να είναι υβριδικά ή ηλεκτρικά, σύμφωνα με την πρόταση των ευρωβουλευτών.

Την Τρίτη, η ολομέλεια ενέκρινε νέους κανόνες για τις οπτικοακουστικές υπηρεσίες, που στοχεύουν στην καλύτερη προστασία των ανηλίκων από ακατάλληλο υλικό και ταυτόχρονα προωθούν τις ευρωπαϊκές παραγωγές.

Την ίδια ημέρα οι ευρωβουλευτές αποφάσισαν την ακύρωση προενταξιακών κονδυλίων 70 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για την Τουρκία, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις βελτίωσης του κράτους δικαίου στη χώρα.

Σε συζήτηση την Τετάρτη, η ολομέλεια τόνισε ότι η κυβέρνηση της Ρουμανίας θα πρέπει να σέβεται την ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας και να αποφεύγει τη λήψη μέτρων που αποδυναμώνουν τη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Την Πέμπτη, εγκρίθηκαν μέτρα για την ευκολότερη δέσμευση και δήμευση εσόδων και αγαθών που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Τέλος, οι ευρωβουλευτές επέκριναν την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να τερματίσει την αμερικανική χρηματοδότηση προς την UNRWA.