Έξι μήνες φυλάκιση στον υπεύθυνο ασφαλείας της σήραγγας Μον Μπλαν

0

Ο πρώην επικεφαλής ασφαλείας στο γαλλικό τμήμα της σήραγγας του Μον Μπλαν Ζεράρ Ρικολί καταδικάστηκε από το δικαστήριο της πόλης Μπονβίλ στη νότια Γαλλία σε φυλάκιση έξι μηνών για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Μάρτιο του 1999 και στοίχισε τη ζωή 39 ανθρώπων.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον Ζεράρ Ρικολί φυλάκιση δύο ετών με αναστολή.

Το πολύνεκρο δυστύχημα σημειώθηκε στις 24 Μαρτίου του 1999 όταν ένα φορτηγό γεμάτο αλεύρι και μαργαρίνη έπιασε φωτιά σε βάθος έξι χιλιομέτρων εντός της συνολικού μήκους 11,6 χιλιομέτρων σήραγγας, η οποία συνδέει τη Γαλλία με την Ιταλία.

Εκτός από τον υπεύθυνό ασφαλείας, Ζεράρ Ρικολί, καταδικάστηκαν επίσης ο Βέλγος οδηγός του φορτηγού Ζιλμπέρ Ντεγκράβ σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών διότι εγκατέλειψε το όχημα και ο επικεφαλής της εταιρείας ATMB, η οποία εκμεταλλεύεται τη γαλλική πλευρά της σήραγγας, Ρεμί Σαρντόν,, σε δύο χρόνια με αναστολή και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δίκης, η οποία άρχισε στις 31 Ιανουαρίου, κάθησαν στο εδώλιο συνολικά 16 κατηγορούμενοι και νομικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και η Volvo η οποία απαλλάχτηκε μετά την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει απόδειξη βλάβης στο φορτηγό, μάρκας Volvo, το οποίο είχε πιάσει φωτιά.

Σχόλια