Έξι Τράπεζες κατηγορούνται για συμμετοχή σε επιθέσεις τρομοκρατίας κατά του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ

0

Η πλευρά των στρατιωτών αναφέρει ότι οι εν λόγω τράπεζες συνωμότησαν με το Ιράν και τις ιρανικές τράπεζες, προκειμένου να αποκρύψουν βασικά στοιχεία συναλλαγών από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Οι τράπεζες, λέγεται ότι παρείχαν τα μέσα στο Ιράν, με τα οποία διευκολύνθηκε η μεταφορά ποσού άνω των 150 εκατ. δολαρίων σε ομάδες στρατιωτών που ήταν υπεύθυνες, σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ και την ισλαμική Επαναστατική Φρουρά, να προβούν σε δολοφονίες εκατοντάδων Αμερικανών πολιτών που είχαν επιστρατευθεί στο Ιράκ. Ο καθηγητής της Νομικής,Τζίμυ Γκουρούλ, επισημαίνει, όμως, την πιθανότητα, το Περιφερειακό Δικαστήριο να μην είναι αρμόδιο να κρίνει επί της ουσίας την υπόθεση, καθώς από τα πραγματικά περιστατικά διαφαίνεται ότι τα καταγγελλόμενα έλαβαν χώρα σε καιρό πολέμου.

Με την αγωγή επιδιώκεται η επιδίκαση αποζημιώσεως λόγω παραβίασης του διεθνούς δικαίου κατά της τρομοκρατίας στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου του 1992, με το επιχείρημα, ότι οι συγκεκριμένες τράπεζες παρείχαν υλική υποστήριξη για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον Αμερικανών στρατιωτών.

Σχόλια