Εξωδικαστική συμφωνία μεταξύ του Μάικλ Τζάκσον και του πρίγκιπα του Μπαχρέιν

0

Σε εξωδικαστική συμφωνία κατέληξαν ο Μάικλ Τζάκσον και ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν, ο οποίος κατηγορούσε τον Αμερικανό σταρ για αθέτηση συμβολαίου.

Ο σεΐχης Αμπντάλα μπιν Χάμαντ αλ-Χαλίφα, δεύτερος γιος του βασιλιά του Μπαχρέιν, ζητούσε από τον Μάικλ Τζάκσον αποζημίωση ύψους επτά εκατομμυρίων δολαρίων.
Η συμφωνία επετεύχθη λίγο πριν ο Μάικλ Τζάκσον αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου επρόκειτο να καταθέσει ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Λονδίνου.
«Την ώρα που ο κ. Τζάκσον ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος του για το Λονδίνο, οι νομικοί εκπρόσωποί του τον συμβούλευσαν να ματαιώσει το ταξίδι επειδή οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κατ αρχήν συμφωνία» είπε η εκπρόσωπός του.
Ο πρίγκιπας του Μπαχρέιν υποστήριζε ότι ο Τζάκσον δεν τήρησε το συμβόλαιό του, βάσει του οποίου θα έπρεπε να ηχογραφήσει ένα νέο δίσκο, να γράψει την αυτοβιογραφία του και να ανεβάσει ένα θεατρικό έργο.
Παράλληλα, ζητούσε αποζημίωση 7 εκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενος νομικά έξοδα, έξοδα ταξιδιών και άλλες δαπάνες, που έκανε το 2005 και το 2006.

Ο Μάικλ Τζάκσον διατείνεται ότι δεν υπήρξε ποτέ κάποια έγκυρη συμφωνία μεταξύ των δύο. Όσον αφορά τα έξοδα ταξιδιών και τις άλλες δαπάνες ο Μάικλ Τζάκσον εμμένει ότι επρόκειτο για “δώρα” του πρίγκιπα του Μπραχρέιν.