Εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ εταιρείας καλλυντικών και πρώην εργαζομένου, σε υπόθεση φυλετικών προκαταλήψεων

0

Η εταιρεία καλλυντικών Revlon προχώρησε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον πρώην εργαζόμενο Alan Meyers, ο οποίος είχε κατηγορήσει τη διεύθυνση της εταιρείας για φυλετικές προκαταλήψεις κατά των Εβραίων και των Αμερικανών.

Ο Meyers, ο οποίος προσελήφθη στη θέση του επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας της εταιρείας το 2010 και απολύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, κατέθεσε αγωγή κατά της Revlon για καταχρηστική απόλυση και άνιση μεταχείριση. Με την αγωγή του ισχυριζόταν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Lorenzo Delpani, τον είχε κατηγορήσει ότι παρουσίαζε ανυπόστατα προβλήματα ασφαλείας των εργαστηρίων της εταιρείας.

Στην αγωγή του Meyers αναφερόταν ακόμα ότι ο ιταλικής καταγωγής Delpani του έβαζε συχνά τις φωνές μπροστά σε άλλα διευθυντικά στελέχη, και χρησιμοποιούσε αντισημιτικούς και αντιαμερικανικούς χαρακτηρισμούς.  Ο Delpani φέρεται ότι χαρακτήρισε τους Αμερικανούς ως «βρώμικους» και ότι εξέφρασε έκπληξη με την απουσία Εβραίων διευθυντικών στελεχών στη Revlon, πέραν του κυρίου μετόχου Ronald Perelman, αφού όπως είπε «οι Εβραίοι μένουν ενωμένοι».

Η Revlon, χαρακτηρίζοντας την αγωγή «εντελώς ανυπόστατη», είχε δηλώσει ότι ο Meyers “επανειλημμένως επέδειξε λανθασμένη κρίση και η εργασιακή του απόδοση δεν ανταποκρίθηκε στο υψηλό επίπεδο που απαιτούμε από τους εργαζομένους μας”.

Σχόλια