Φάρσα η δίκη σε βάρος του, υποστηρίζει ο Μιλόσεβιτς

0

Ολοκλήρωσε την Τετάρτη την προκαταρκτική δήλωση υπεράσπισής του ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ο τελευταίος πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας χαρακτήρισε τη δίκη “καθαρή φάρσα” και τις κατηγορίες προς το πρόσωπό του «παράνομες» και τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον των Σέρβων και των Μουσουλμάνων να αποκαλυφθεί η αλήθεια για τα όσα συνέβησαν στη Σρεμπρένιτσα, ώστε να καταδικαστούν οι ένοχοι και να απελευθερωθούν οι αθώοι. Χαρακτήρισε μάλιστα «ανοησία» την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Μίροσλαβ Ντέρονιτς ότι ο πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων Ράντοβαν Κάρατζιτς κατά την επίθεση των σερβοβοσνιακών δυνάμεων στη Σρεμπρένιτσα είπε ότι πρέπει να «εκτελεστούν» οι μουσουλμάνοι αιχμάλωτοι.

66 κατηγορητήρια έχουν απαγγελθεί σε βάρος του, για γενοκτονία, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, ενώ κινδυνεύει να καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη. Ο Μιλόσεβιτς έχει στη διάθεσή του προθεσμία 150 ημερών, για να παρουσιάσει τους μάρτυρες του, ενώ η πολιτική αγωγή ολοκλήρωσε την παρουσίαση των επιχειρημάτων της τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σχόλια