Φίμωσαν τον κατηγορούμενο γιατί διέκοπτε τη συζήτηση στο ακροατήριο!

0

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό διαδραματίστηκε την περασμένη βδομάδα σε δικαστική αίθουσα της Πενσυλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, όταν ο δικαστής διέταξε να φιμωθεί με αυτοκόλλητη ταινία και να δεθεί με χειροπέδες ο θορυβώδης κατηγορούμενος που διέκοπτε συνεχώς τη διαδικασία.

Το συμβάν προέκυψε πριν ξεκινήσει η επίσημη δίκη, όταν ο δικαστής προσδιόριζε το σώμα των ενόρκων. Ο Έρικ Μπριτ, κατηγορούμενος για επίθεση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης σε αστυνομικό όργανο, εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο στο δικαστήριο. Εκεί, άρχισε να φωνάζει συνεχώς και να διακόπτει το δικαστή, ισχυριζόμενος ότι η επιλογή των ενόρκων γίνεται με ρατσιστικά κίνητρα, αφού όλοι ήταν λευκοί, ενώ ο ίδιος μαύρος. Όταν ο δικαστής του επέστησε την προσοχή και τον παρακάλεσε να έχει κόσμια συμπεριφορά για να προχωρήσει η διαδικασία, ο Μπριτ δυσανασχέτησε και φώναξε ότι εμποδίζεται το δικαίωμά του σε ελεύθερη έκφραση.

Ο δικαστής τότε απηυδισμένος ζήτησε από τους αστυνομικούς να κλείσουν το στόμα του κατηγορουμένου με αυτοκόλλητη ταινία και να τον δέσουν χειροπόδαρα, ώστε να μείνει ήσυχος. Ο Μπριτ συνέχισε να κάνει φασαρία, έστω και δεμένος, οπότε ο δικαστής ανέβαλε την επιλογή ενόρκων για άλλη ημερομηνία και διέταξε να διενεργηθεί ψυχιατρική εξέταση του κατηγορουμένου.

«Ο κύριος Μπριτ και εγώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για να προχωρήσει η διαδικασία. Η υπόθεση έχει εισαχθεί στο δικαστήριο από τον Μάιο, και προφανώς έχει δικονομικά δικαιώματα. Αλλά δεν μπόρεσα να συνεργαστώ μαζί του. Νομίζω ότι ήταν συνετό που διακόψαμε τις διαδικασίες, διότι εξαιτίας της συμπεριφοράς του θα ήταν πολύ δύσκολο για το σώμα των ενόρκων να τον δουν με θετικό μάτι», τόνισε ο δικαστής.

Σχόλια