Φορο-κυνήγι δισεκατομμυρίων στην Ιταλία

0

Περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ κατέσχεσαν οι ιταλικές αρχές στον μεγαλύτερο φαρμακευτικό όμιλο της χώρας. Πρόκειται για τον όμιλο “”Μεναρίνι””, με περισσότερους από 12 χιλιάδες εργαζομένους σε 60 κράτη, που σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa κρίνεται ύποπτος φοροδιαφυγής ολκής.
Τα χρήματα κατασχέθηκαν στην έδρα του ομίλου, με τζίρο το 2009 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ, στη Φλωρεντία. Παράλληλα, οι αρμόδιες ιταλικές αρχές ανέκριναν και 14 στελέχη του ομίλου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής.
Η φαρμακευτική κατηγορείται ότι αύξανε τεχνηέντως την τιμή ευρέως χρησιμοποιούμενων σκευασμάτων, φοροδιαφεύγοντας κατά συρροή για περισσότερο από 20 χρόνια και διατηρώντας “μαύρα Ταμεία”.
Στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για σύσταση συμμορίας, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή από το 2004 ως το 2009 και διακεκριμένη φορο-απάτη.
Οι έρευνες επί της υπόθεσης άρχισαν μετά τον εντοπισμό σε λογαριασμούς του προέδρου του ομίλου, 400 εκατομμυρίων σε τράπεζα του Λιχτενστάϊν.

Σχόλια