Φυλάκιση 20 ετών για φόνο διανοητικά ανάπηρου ατόμου

0

Σε φυλάκιση 20 χρόνων καταδικάστηκε 49χρονος, κάτοικος Μελβούρνης, ο οποίος κρίθηκε για το φόνο ενός διανοητικά ανάπηρου ατόμου.

Το δικαστήριο ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ήταν επικεφαλής ομάδας εφτά ανδρών που “”ανέκριναν”” τον 22χρονο Κρίστοφερ Ομπράιν, αναφορικά με ένα κινητό τηλέφωνο που τον κατηγορούσαν ότι τους είχε κλέψει.

Η δικαστής Ελισάβερ Κάρτεν έκανε λόγω για “”βάρβαρη, ύπουλη, απαράδεκτη κακοποίηση”” και σημείωσε ότι ο κατηγορούμενος που ήταν χρήστης ναρκωτικών κτύπησε τον Ομπράιν και καθοδηγούσε άλλους πέντε άνδρες-ανάμεσά τους και τους δυο γιους τους- να συνεχίζουν τις επιθέσεις.

Ο Ομπράιν πέθανε στο σπίτι του ομογενή, στο Νομπλ Παρκ της Μελβούρνης, δυο μέρες αργότερα.

Στο Ανώτερο Δικαστήριο της Μελβούρνης αναφέρθηκε ότι ο κατηγορούμενος διέταξε να πεταχτεί το πτώμα του θύματος και να καθαριστεί ο τόπος του εγκλήματος Το άψυχο σώμα του νεαρού άντρα από τη Μελβούρνη βρέθηκε σε αποσύνθεση, πεταμένο σε ένα ρυάκι, πέντε μήνες μετά τη δολοφονία του.

Η δικαστής Ελίζαμπεθ Κάρτεν δήλωσε ότι πρόκειται για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα που έγιναν ποτέ και χαρακτήρισε το θύμα “”αθώο, ευπαθές, ανυπεράσπιστο””.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος υποστήριξε ότι είναι αθώος, αλλά βρέθηκε ένοχος από τους ένορκους του δικαστηρίου, θα πρέπει να μείνει στη φυλακή 17 χρόνια πριν έχει το δικαίωμα να υποβάλει αίτημα για πρόωρη αποφυλάκιση.

Σχόλια