Φυλάκιση για την κληρονόμο της Korean Air

0

Σε ένα χρόνο φυλάκισης καταδικάστηκε από δικαστήριο της Νότιας Κορέας, η κληρονόμος της Korean Air. Η τελευταία κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των κανονισμών ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας, για την υπόθεση «φιστίκια και απεριτίφ».

Η Χέδερ Τσου, κόρη του προέδρου της Korean Air, Τσο Γιανγκ-Χο και πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας, κατηγορείτο ότι υποχρέωσε τον επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας Παρκ Τσανγκ-γιν να αποβιβαστεί από αεροσκάφος της εταιρείας, εξοργισμένη από τον τρόπο με τον οποίο της προσφέρθηκαν οι ξηροί καρποί στην πρώτη θέση και υποχρεώνοντας το αεροπλάνο να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Κένεντι, της Νέας Υόρκης. 

Σύμφωνα με την κατάθεση του επικεφαλής του πληρώματος καμπίνας, Παρκ Τσανγκ-Γιν, η Τσου συμπεριφερόταν «σαν θηρίο» και αντιμετώπιζε «σαν δούλους» το υπόλοιπο πλήρωμα.   Οι Δικηγόροι της Τσο υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά τους έχει μετανιώσει για το περιστατικό αλλά ότι οι ενέργειές της δεν αξίζουν την τιμωρία. Επίσης αρνήθηκαν την εκ μέρους της χρήση βίας.  
 

Σχόλια