Φυλάκιση σε δύο πρώην στελέχη της Siemens

0

Ποινές φυλάκισης με αναστολή επέβαλε το δικαστήριο του Ντάρμστατ στη κεντρική Γερμανία σε δύο πρώην στελέχη του γερμανικού βιομηχανικού και τεχνολογικού ομίλου Siemens, κρίνοντάς τα ένοχα στην κατηγορία της δωροδοκίας στελεχών της ιταλικής εταιρείας Enel.

Συγκεκριμένα ο πρώην οικονομικός διευθυντής του τμήματος ηλεκτρικών σταθμών της Siemens καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή και ένας πρώην μηχανικός σε εννέα μήνες με αναστολή, ενώ η εταιρεία Siemens καταδικάσθηκε επίσης να καταβάλει 38 εκατομμύρια ευρώ στο κράτος.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι οι δύο καταδικασθέντες κατέβαλαν από το 1999 ως το 2002 περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ σε δωροδοκίες σε διευθυντικά στελέχη της Enel, προκειμένου να πάρουν συμβόλαια για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Siemens, μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, αναφέρει πως θα ασκήσει έφεση στην ποινή που της επιβλήθηκε, εκτιμώντας πως «δεν υφίσταντο οι νομικές και υλικές συνθήκες» για να επιβληθεί.

Σχόλια