Γαλλία: Δικαστική έγκριση για ευθανασία σε ασθενή

0

Το ακυρωτικό δικαστήριο της Γαλλίας, έδωσε την έγκρισή του για την ευθανασία τετραπληγικού ασθενή, που βρίσκεται σε κώμα εδώ και έξι χρόνια, μετά από αίτημα της συζύγου του.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 38χρονο σήμερα, Γάλλο, τον Βενσάν Λαμπέρ, ο οποίος μετά από ατύχημα μοτοσικλέτας πριν από 6 χρόνια, βρίσκεται σε κώμα. Η σύζυγός του, ζητά την πραγματοποίηση ευθανασίας, ενώ οι γονείς του θύματος επιθυμούν να παραμείνει ζωντανός.

Τα δύο μέρη βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη, με τους ευσεβείς καθολικούς γονείς του 38χρονου να προσφεύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για να εκδώσει κατεπείγουσα απόφαση αναστολής της διαδικασίας ευθανασίας. Το ΕΔΑΔ ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει την υπόθεση και θα αποφανθεί το συντομότερο δυνατόν.

Το δικαίωμα στην ευθανασία, είναι κατοχυρωμένο σε μικρό αριθμό ευρωπαϊκών χωρών, όπως το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Ελβετία και αφορά τους ασθενείς αλλά και τους συγγενείς τους, οι οποίοι μπορούν να αιτηθούν ευθανασία για περιπτώσεις ασθενών που βρίσκονται σε χρόνιο κώμα ή και σε πάσχοντες από ανίατες, θανατηφόρες ασθένειες.
 

Σχόλια