Γαλλία: Nομοσχέδιο νομιμοποίησης των γάμων ομόφυλων ζευγαριών τον Οκτώβριο

0

O Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Αϊρώ δήλωσε το Σάββατο ότι πρόκειται να εισαγάγει ένα νομοσχέδιο τον Οκτώβριο στην Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, με το οποίο θα επιτρέπεται σε ζευγάρια του ιδίου φύλου να παντρεύονται και να υιοθετούν παιδιά. Ο Αϊρώ έκανε αυτή τη δήλωση σε ομιλία του στην ετήσια συγκέντρωση του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη La Rochelle. Παρόμοια δήλωση είχε κάνει ο Γάλλος Πρωθυπουργός και τον περασμένο Ιούνιο μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η πρόταση για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποτελεί εκπλήρωση και σχετικής προεκλογικής δέσμευσης του Προέδρου Francois Hollande, στις αρχές του 2012. Τον περασμένο μήνα, η υφυπουργός για θέματα οικογένειας Dominique Bertinotti ανακοίνωσε επίσης ότι ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών θα πρέπει να νομιμοποιηθεί, παρά τη διαμάχη που εξελίσσεται στη Γαλλία σχετικά με το συγκεκριμένα ζήτημα κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Η δήλωση της υφυπουργού ήρθε ένα χρόνο μετά την απόρριψη σχετικού νομοσχεδίου από την Εθνοσυνέλευση. Αντίστοιχα, το Συνταγματικό Συμβούλιο της Γαλλίας, έκρινε επίσης, επιφέροντας ένα σημαντικό πλήγμα σε όσους υποστηρίζουν το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, ότι η σχετική απαγόρευση δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.

Σχόλια