Γαλλία: Νομοσχέδιο τιμωρεί όσους καταφεύγουν στον αγοραίο έρωτα

0

Στις 27 Νοεμβρίου πρόκειται να συζητηθεί στη Γαλλία νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται η επιβολή προστίμου στους πελάτες των εκδιδόμενων γυναικών. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε προς συζήτηση στη Γαλλική Βουλή, από το κυβερνών σοσιαλιστικό κόμμα.

Πιο συγκεκριμένα, στις σχετικές διατάξεις προβλέπεται η επιβολή προστίμου 1.500 ευρώ στους πελάτες εκδιδόμενων γυναικών, ενώ σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως θα προβλέπεται και διπλασιασμός του προστίμου σε περίπτωση επανάληψης της πράξης από τον πελάτη.

Σύμφωνα με τη Γαλλική Κυβέρνηση στόχος του παρόντος νόμου είναι η καταπολέμηση της πορνείας και η προστασία των εκδιδόμενων γυναικών.

Έντονη αντιπαράθεση προκλήθηκε, όταν έγινε γνωστό ότι 343 προσωπικότητες υπέγραψαν μανιφέστο με το οποίο υπερασπίζονται το δικαίωμα τους να καταφεύγουν στον αγοραίο έρωτα.

Κατά την κοινοποίηση του μανιφέστου, η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης και υπουργός για δικαιώματα των γυναικών, Ναζάτ Βαλώ Μπελκασέμ,δήλωσε ότι τα 343 καθάρματα ζητούν το δικαίωμα «ιδιοκτησίας» σωμάτων που δεν τους ανήκουν.

Πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση για το υπουργείο Προστασίας των Γυναικών, το 73% των Γάλλων συμφωνούν ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η πορνεία, ωστόσο μόνο το 22% υποστηρίζουν την επιβολή προστίμου.

Σχόλια