Γαλλία: Υπό δικαστική έρευνα ο Ντε Βιλπέν για το σκάνδαλο Clearstream

0

Υπό επίσημη δικαστική έρευνα τελεί ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Ντομινίκ ντε Βιλπέν για το περιβόητο σκάνδαλο Clearstream, καλούμενος να απαντήσει στις 27 Ιουλίου στις κατηγορίες ότι επιχείρησε να συκοφαντήσει την περίοδο 2003-2004 τον τότε επίδοξο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Στη Γαλλία, η δικαστική έρευνα προηγείται της απαγγελίας κατηγοριών, αλλά το να τεθεί κάποιος υπό επίσημη δικαστική έρευνα δεν υποδηλώνει αυτόματα ενοχή.

Η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ντε Βιλπέν χρονολογείται από το 2004 όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών και διεκδικητής του χρίσματος για την προεδρία Νικολά Σαρκοζί, επιχειρηματίες, ακόμη και πρώην μυστικοί πράκτορες, εμφανίστηκαν να διατηρούν μυστικούς λογαριασμούς στον χρηματοπιστωτικό οργανισμό του Λουξεμβούργου Clearstream, κάτι το οποίο ωστόσο απεδείχθη ψευδές μετά από έρευνες.

Για την υπόθεση έχει ήδη καταθέσει μία φορά ως μάρτυρας ο Ντομινίκ Ντε Βιλπέν, πολιτικός αντίπαλος του Νικολά Σαρκοζί τον οποίο και στήριξε ο Ζακ Σιράκ, γύρω από τον οποίο έχουν ήδη αρχίσει να πλανώνται σκιές σχετικά με την εμπλοκή του.

Σχόλια