Γαλλία: Υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ο Jean-Marie Le Pen

0

Την πρόθεσή του να είναι άλλη μία φορά υποψήφιος για μία θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιo, ανακοίνωσε ο επίτιμος πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) της Γαλλίας, Jean-Marie Le Pen.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 85χρονος πολιτικός εξελέγη Ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2009, οπότε και διεκδικούσε τη θέση του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, ως ο πρεσβύτερος σε ηλικία. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, οι Ευρωβουλευτές τροποποίησαν τον εσωτερικό κανονισμό του Κοινοβουλίου, επικαλούμενοι και την αρνητική στάση του Le Pen απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι η κόρη του Le Pen, Marie Le Pen, Ευρωβουλευτής και η ίδια και νυν επικεφαλής του FN, αντιμετωπίζει προβλήματα με τη δικαιοσύνη, με την κατηγορία της «υποκίνησης πολιτικού μίσους». Σημειώνεται δε, ότι προκειμένου να διωχθεί από τις γαλλικές αρχές, ήρθη[Link] η βουλευτική ασυλία της, τον περασμένο Ιούλιο.

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Jean-Marie Le Pen δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 «Αμφισβητώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν αντλώ ικανοποίηση από τη θητεία μου εκεί. Ωστόσο, μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Δεν υπάρχει ηλικία για τους γενναίους».
 

Σχόλια