Γαλλίδα νοσηλεύτρια κατέθεσε στη δίκη του Μιλόσεβιτς

0

Ξεκίνησε και πάλι στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία η δίκη του πρώην προέδρου της χώρας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με την κατάθεση μιας Γαλλίδας νοσηλεύτριας, της Ιβ Κρεπέν, που εργαζόταν στην Κροατία την περίοδο του πολέμου στη Βοσνία.

Ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος υπερασπίζεται και πάλι ο ίδιος τον εαυτό του, απηύθυνε ερωτήσεις στην Κρεπέν για τα εγκλήματα Κροατών και μουσουλμάνων της Βοσνίας κατά Σέρβων, κατά την περίοδο ‘91-95, ενώ η ίδια μίλησε για τα «δεινά του σερβικού λαού» στον πόλεμο.

Ωστόσο, ο δικαστής Πάτρικ Ρόμπινσον χαρακτήρισε άσχετη την κατάθεση της νοσηλεύτριας, καθώς, όπως είπε, αφορούσε περισσότερο στις εντυπώσεις που αποκόμισε η μάρτυρας. Επιπλέον, ο Ρόμπινσον είπε χαρακτηριστικά προς τον Μιλόσεβιτς: «Ελπίζω ότι αυτή η κατάθεση δεν αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο που θα καταθέσουν οι υπόλοιποι μάρτυρές σας. Ακούγεται σαν μια συζήτηση σε βεράντα εν μέσω τεΐου και δεν τη βρίσκω καθόλου χρήσιμη». Ο Μιλόσεβιτς πάντως απάντησε ότι αυτά που κατέθεσε η Κρεπέν δεν προέρχονται από δεύτερο χέρι αλλά τα έζησε η ίδια.

Σχόλια