Γαλλικό δικαστήριο απαγορεύει αντι-ισλαμική διαδήλωση

0

Το Διοικητικό Δικαστήριο του Παρισιού το Σάββατο επικύρωσε την απαγόρευση, που είχε επιβληθεί από την αστυνομία για μία διαδήλωση με σύνθημα “ Έξω οι ισλαμιστές από την Γαλλία’’, προγραμματισμένη για την Κυριακή. Η διαδήλωση, την οποία διοργάνωναν δύο οργανώσεις, απαγορεύτηκε λόγω της ενδεχόμενης πρόκλησης αναταραχών στη δημόσια
τάξη.

Μία από τις δύο διοργανώτριες δήλωσε, ωστόσο, ότι οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά στις πόλεις Μπορντώ και Μονπελιέ. Οι συγκεκριμένες διαδηλώσεις προγραμματίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, που ξεκίνησαν με την επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo και κατέληξαν με απολογισμό 17 νεκρών, σε διάστημα τριών ημερών.

Η Γαλλική αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη 54 ατόμων για υποστήριξη της τρομοκρατικής δράσης, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και τεσσάρων ανηλίκων και ενός Γάλλου κωμικού, γνωστού για τις αντισημιτικές απόψεις του.

Επιπλέον, το Γαλλικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε από τους εισαγγελείς να ασκούν διώξεις σε περιπτώσεις μισαλλόδοξου λόγου, αντισημιτισμού και υποστήριξης της τρομοκρατίας.
 

Σχόλια