Γεωργία: Κάθειρξη 24 ετών σε Τούρκο πλοίαρχο

0

Δικαστήριο στη Γεωργία καταδίκασε σε κάθειρξη 24 ετών πλοίαρχο τουρκικού πλοίου επειδή φέρεται να παρέδιδε πετρέλαιο στην Αμπχαζία παραβιάζοντας τον οικονομικό αποκλεισμό που είχε επιβάλλει η Γεωργία στην περιοχή αυτή στην Μαύρη Θάλασσα.
“”Ο πλοίαρχος Μεχμέτ Οζτούρκ καταδικάστηκε σε κάθειρξη 24 ετών επειδή παραβίασε τον νόμο στα κατεχόμενα εδάφη καθώς και τους τελωνειακούς κανονισμούς””,δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, Ρόιτερ δικαστική πηγή από την πόλη Κουτάϊσι.
Η Γεωργία απαγόρευσε όλες τις οικονομικές και εμπορικές δραστηριότητες στις δύο αποσχισθείσες περιοχές-Αμπχαζία και Νότια Οσετία-κατά τον πόλεμο των πέντε ημερών με την Ρωσία,πέρυσι.
Η Ρωσία αναγνώρισε ως ανεξάρτητα κράτη τις δύο περιοχές και τις υποστήριξε με χιλιάδες στρατιώτες.
Το τουρκικό δεξαμενόπλοιο,υπό σημαία Παναμά,με πλήρωμα Τούρκους και Αζέρους,ακινητοποιήθηκε στην Μαύρη Θάλασσα από την ακτοφυλακή της Γεωργίας τον περασμένο μήνα μεταφέροντας 2.000 τόνους βενζίνης και 700 τόνους ντίζελ.
Η τουρκική εταιρεία που το εκμεταλλεύεται ανακοίνωσε ότι έπλεε σε διεθνή ύδατα και ακινητοποιήθηκε με την απειλή όπλων. Η Γεωργία υποστήριξε ότι έπλεε στα χωρικά της ύδατα.
Σύμφωνα με την δικαστική πηγή,ο πλοίαρχος έκανε τρία ταξίδια για να παραδώσει στην Αμπχαζία καύσιμα. Το πλοίο κατασχέθηκε και το πλήρωμα αφέθηκε ελεύθερο.

Σχόλια