Γερμανία: Απόφαση επιτρέπει το κάπνισμα στα μικρά μπαρ.

0

«Αντισυνταγματική» έκρινε δικαστήριο της Γερμανίας, τη διάταξη νόμου, με την οποία απαγορεύεται το κάπνισμα στα μικρά μπαρ, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αθέμιτο πλεονέκτημα.

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο, με έδρα την Καρλσρούη, δικαίωσε τους ιδιοκτήτες δύο μικρών μπαρ του Βερολίνου και μιας ντίσκο στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, δεχόμενο ότι η εν λόγω απαγόρευση θέτει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις σε κίνδυνο.

Παράλληλα το δικαστήριο έκρινε ότι το κάπνισμα θα πρέπει να επιτραπεί σε μπαρ και εστιατόρια εμβαδού μικρότερου των 75 τετραγωνικών μέτρων στα οποία δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για καπνιστές, έως ότου αλλάξει η νομοθεσία το 2009, ενώ η απαγόρευση θα πρέπει να ανακληθεί και για τις ντίσκο που επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε ενήλικες.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα γερμανικά κρατίδια εφαρμόζουν μέτρα κατά του καπνίσματος παρόμοια με αυτά που εφαρμόζονται στο Βερολίνο και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, η απόφαση του δικαστηρίου δημιουργεί προηγούμενο για προσφυγές και σε άλλα κρατίδια.

Σχόλια