Γερμανία: Αποφυλακίζεται στέλεχος της οργάνωσης Μπάαντερ-Μάινχοφ

0

Αντιδράσεις αναμένεται να πυροδοτήσει στη Γερμανία η δικαστική απόφαση για την πρόωρη αποφυλάκιση της Μπριγκίτε Μονχάουπτ, πρώην μέλους της ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης Μπάαντερ-Μάινχοφ, η οποία είχε καταδικασθεί σε πέντε φορές ισόβια για ανάμειξη σε κύμα απαγωγών και δολοφονιών τη δεκαετία του 70.

Η αποδοχή του αιτήματος της Μπριγκίτε Μονχάουπτ έρχεται τη στιγμή που ο Γερμανός πρόεδρος Χορστ Κέλερ, εξετάζει την απονομή χάριτος στον πρώην συνεργάτη της στους κόλπους της RAF Κριστιάν Κλαρ, ο οποίος έχει περάσει ήδη 24 χρόνια στη φυλακή, όπως και η Μονχάουπτ .

«Δεν πρόκειται για χάρη, αλλά για δικαστική απόφαση που συνδέεται με συγκεκριμένες νομικές προϋποθέσεις. Η απόφαση για αποφυλάκιση με επιτήρηση βασίζεται στη βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ασφαλείας» ανακοινώθηκε για την υπόθεση της Μονχάουπτ από το αρμόδιο δικαστήριο της Στουτγάρδης.

Η Μονχάουπτ συνελήφθη το 1982 και καταδικάστηκε το 1985 σε πέντε φορές ισόβια για τη συμμετοχή της στη δολοφονία εννέα σημαντικών προσώπων από δικαστικούς κύκλους και τον επιχειρηματικό κόσμο της τότε Δυτικής Γερμανίας, όπως ο βιομήχανος Χανς Μάρτιν Σλάιερ.

Σχόλια