Γερμανία: Απόρριψη των κατηγοριών για πρακτικές ρατσισμού από αστυνομικά όργανα

0

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις κατηγορίες για φαινόμενα και φορείς ρατσιστικής ιδεολογίας στις τάξεις της γερμανικής αστυνομίας, καταγγελία που προκάλεσε η αδυναμία των αστυνομικών αρχών να διαλευκάνουν υπόθεση δολοφονίας 9 μεταναστών από νεοναζιστική οργάνωση.

Το υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε κάθε σχετική κατηγορία δηλώνοντας, ότι «Η ομοσπονδιακή αστυνομία ουδέποτε συμπεριφέρθηκε με ρατσιστικό τρόπο». Σύμφωνα δε με τη σχετική ανακοίνωση, από τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας προέκυψε, ότι η προκείμενη αστυνομική αποτυχία οφείλεται σε δυσλειτουργία και ανεπάρκεια των αρμόδιων οργάνων και των υπηρεσιών πληροφοριών και όχι σε απροθυμία, λόγω καταγωγής των θυμάτων.
Ο εκπρόσωπος της καγελαρίου Angela Merkel, Steffen Seibert δήλωσε ικανοποιημένος από το πόρισμα της έρευνας, ενώ ο πρόεδρος της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής, Sebastian Edathy, πρότεινε την αύξηση της ποσόστωσης των μεταναστών και αλλοδαπών στα σώματα της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, προκειμένου να εξαλειφθεί οποιαδήποτε υποψία πρακτικής φυλετικών διακρίσεων.

 

Σχόλια