Γερμανία: Ψηφίστηκε ο νόμος για την ενσωμάτωση των μεταναστών

0

Ψηφίστηκε στην Κάτω Βουλή της Γερμανίας ο νόμος για την καλύτερη ενσωμάτωση των μεταναστών στη χώρα, ο οποίος ουσιαστικά δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε περίπου 100.000 μετανάστες, των οποίων οι αιτήσεις για άσυλο είχαν απορριφθεί.

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, δίνεται η δυνατότητα στους περίπου 100,000 μετανάστες, στους οποίους είχε απαγορευθεί το άσυλο, να παραμείνουν στη χώρα επ αόριστον, εφόσον βρουν μια σταθερή εργασία μέχρι το 2009.

Άλλο βασικό σημείο του νομοσχεδίου είναι ότι η είσοδος συζύγου στη χώρα επιτρέπεται πλέον στα 21 χρόνια (από τα 18 που ήταν μέχρι τώρα) σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι βεβιασμένοι ή ακόμη και εικονικοί γάμοι, κυρίως από άτομα με καταγωγή την Τουρκία, χώρες της Μέσης Ανατολής και το Μαγκρέπ. Επίσης οι νεοφερμένοι θα πρέπει να αποδείξουν βασικές γνώσεις γερμανικών, ενώ από όσους εισέρχονται στη χώρα ως μετανάστες θα ζητείται να καταθέσουν ψηφιακή φωτογραφία και να αφήσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Ο νόμος θέτει αυστηρές προϋποθέσεις για την παραμονή των μεταναστών ώστε όσοι κατορθώσουν να μείνουν στη χώρα να ενσωματωθούν πλήρως στη γερμανική κοινωνική πραγματικότητα. Πολλές οργανώσεις μεταναστών αντιδρούν στους όρους αυτούς νόμος, κάνοντας λόγο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προειδοποιούν ότι με το νόμο αυτό διαλύονται οικογένειες.