Γερμανία: Ισόβια σε βάρος 34χρονου που προσπάθησε να δολοφονήσει με επιστολή-βόμβα την αδελφή και τον κουνιάδο του, αλλά ακρωτηρίασε τελικά την ανιψιά του

0

Την ποινή των ισοβίων δεσμών για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση επέβαλε δικαστήριο του Βερολίνου σε 34χρονο ο οποίος, τον Νοέμβριο του 2008, τοποθέτησε επιστολή-βόμβα στο γραμματοκιβώτιο της αδελφής του, με στόχο να δολοφονήσει την ίδια και τον κουνιάδο του, αλλά τελικά ακρωτηρίασε τη μικρή ανιψιά του, που είχε την ατυχία να ανοίξει το γραμματοκιβώτιο.
Το ασύλληπτο περιστατικό είχε προκαλέσει σοκ στη Γερμανία. Χειρουργοί αποκατέστησαν εν μέρει το δεξί χέρι της 12χρονης κοπέλας, η οποία μπόρεσε να επιστρέψει στο σχολείο ύστερα από πολύμηνη νοσηλεία, αλλά παραμένει αμφίβολο αν θα αποκατασταθεί ποτέ πλήρως η λειτουργία του ακρωτηριασθέντος μέλους.
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν είχε στόχο να βλάψει την ανιψιά του και δήλωσε προς το δικαστήριο: «Δεν μπορώ να της το αναπληρώσω ποτέ». Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, κίνητρο του 34χρονου ήταν το μίσος που έτρεφε εναντίον της αδελφής του και του συζύγου της. Αυτό τον οδήγησε να κατασκευάσει μόνος του μια βόμβα και να την τοποθετήσει σε φάκελο, ώστε να μοιάζει με χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Σχόλια