Γερμανία: Καταδικάστηκε τραπεζική διευθύντρια-«Ρομπέν των Δασών»

0

Σε φυλάκιση 22 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε 62χρονη πρώην διευθύντρια γερμανικής τράπεζας, η οποία επιχείρησε να μιμηθεί τον Ρομπέν των Δασών, μοιράζοντας χρήματα από λογαριασμούς ευκατάστατων πελατών σε πελάτες με πενιχρά εισοδήματα.
Όπως ανέφερε εκπρόσωπος δικαστηρίου της Βόννης, η κατηγορουμένη αφαίρεσε συνολικά 7,6 εκατομμύρια ευρώ από λογαριασμούς πλουσίων πελατών της και τα μετέφερε σε αυτούς φτωχών πελατών, ώστε να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους. Όσο οι πελάτες που έπεφταν θύματα της 62χρονης δεν αντιλαμβάνονταν τι συνέβαινε, τόσο εκείνη εξακολουθούσε να τους αφαιρεί χρηματικά ποσά. Μάλιστα, κατάφερε να συνεχίσει το έργο της για δύο ολόκληρα χρόνια, ώσπου το 2005 κάποιοι πελάτες είδαν μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς τους και ξετυλίχτηκε σιγά σιγά το κουβάρι της πρωτοφανούς υπόθεσης.
Το δικαστήριο δέχτηκε ότι η κατηγορουμένη δεν ενήργησε με στόχο να ωφεληθεί η ίδια και πως ό,τι έπραξε το έπραξε από οίκτο προς τους οικονομικά ασθενέστερους. Ωστόσο, δεν μπορούσε παρά να της επιβάλει ποινή φυλάκισης αρκετών μηνών, αλλά και την υποχρέωση να ξεπληρώσει μεγάλο μέρος του χρέους προς τους πλούσιους πελάτες.

Σχόλια