Γερμανία: Προς απαγόρευση της Επιστημολογίας

0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και 16 περιφερειακοί ομόλογοι του υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία της Επιστημολογίας (Scientology) «δεν είναι συμβατή με το σύνταγμα» και διαβεβαίωσαν ότι θα εργαστούν προς την κατεύθυνση της απαγόρευσής της στη χώρα.

Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η Επιστημολογία είναι ένας κερδοσκοπικός οργανισμός και όχι πίστη. Πρόσφατη έκθεση των υπουργών Εσωτερικών της Γερμανίας αναφέρει ότι ο εν λόγω οργανισμός καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα των μελών του όπως «το δικαίωμα ανάπτυξης της προσωπικότητας και το δικαίωμα της ίσης μεταχείρισης».

Η Εκκλησία της Επιστημολογίας έχει περίπου 6.000 οπαδούς στη Γερμανία και παρακολουθείται από σε ομοσπονδιακό και σε επίπεδο κρατιδίων από τις Υπηρεσίες Προστασίας του Συντάγματος από το 1997.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες πολλών κρατιδίων σταμάτησαν την παρακολούθηση, όπως η Βαυαρία, η Βρέμη, το Αμβούργο και το Βερολίνο.

Η Επιστημολογία, η οποία ιδρύθηκε το 1954 από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Ελ. Ρον Χάμπαρντ, δέχεται τα τελευταία χρόνια δριμείες επικρίσεις στην Ευρώπη.

Το Σεπτέμβριο ο γενικός εισαγγελέας του Βελγίου, Ζαν Κλοντ Φαν Έσπεν, έπειτα από έρευνες δέκα ετών, ζήτησε να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των εγκληματικών οργανώσεων.

Σχόλια