Γερμανία: Στο σκαμνί πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens

0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, τον Ιανουάριο, η έναρξη της δίκης πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του γερμανικού ομίλου Siemens, που κατηγορείται για οικονομική απάτη και πλημμελή τήρηση των υποχρεώσεων ελέγχου, στο πλαίσιο του περιβόητου σκανδάλου διαφθοράς που αφορά την εταιρεία και σειρά τρίτων χωρών, μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα.
Ο κατηγορούμενος, πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου, είναι επίσης ύποπτος για συνωμοσία σε διαφθορά προς ξένη δημόσια αρχή, ωστόσο η συγκεκριμένη κατηγορία θα αποτελέσει αντικείμενο ξεχωριστής διαδικασίας. Πριν από ένα χρόνο, η Siemens είχε ασκήσει αγωγή κατά δύο πρώην διοικητικών στελεχών της, μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής τους στο περιβόητο σκάνδαλο διαφθοράς. Μεταξύ των δύο και ο πρώην διευθυντής του τομέα τηλεπικοινωνιών, από τον οποίο τώρα η εταιρεία ζητεί αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ.
Κατά το κατηγορητήριο, τα πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας έκλεισαν
τα μάτια σε ένα σύστημα μαύρων ταμείων, που ανέρχονται στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για χρήματα που χρησιμοποιούνταν για δωροδοκίες με σκοπό την εξασφάλιση μεγάλων διεθνών συμβολαίων.

Σχόλια