ΓΓ ΟΗΕ: Καταδίκη των επιθέσεων στην Κοπεγχάγη, υπέρ της ανεκτικότητας και κατά των διακρίσεων

0

Καταδικάζοντας σκληρά τις επιθέσεις που έγιναν αυτό το σαββατοκύριακο σε εκδήλωση για την ελευθερία της έκφρασης, κοντά σε μια εβραϊκή συναγωγή στην Κοπεγχάγη, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-moon, τόνισε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις επιθέσεις εναντίον πολιτών και διαβεβαίωσε ξανά ότι είναι αναγκαίο ο κόσμος να ταχθεί σθεναρά υπέρ της ανεκτικότητας και της ελεύθερης έκφρασης.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, η πρώτη από τις δύο επιθέσεις συνέβη το Σάββατο το βράδυ όταν ένας άνδρας που οπλοφορούσε επιτέθηκε σε ένα πολιτιστικό κέντρο κατά τη διάρκεια συζήτησης για την ελευθερία του λόγου. Ο δράστης αργότερα πυροβόλησε κοντά σε μια συναγωγή πριν, τον εντοπίσει και τελικά τον σκοτώσει η αστυνομία. Συνολικά, σύμφωνα με τις δανέζικες αρχές. δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν,
Με τις δηλώσεις του, ο Γενικός Γραμματέας εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και στις αρχές της Δανίας.

«O Γενικός Γραμματέας τονίζει πως δεν υπάρχει καμία δικαιολόγηση για επιθέσεις εναντίον πολιτών και επαναλαμβάνει την ανάγκη να ταχθούμε σθεναρά υπέρ της ελευθερίας της έκφρασης και της ανεκτικότητας», σημειώνεται στη σχετική δήλωση και δίνει έμφαση στο ότι δεν υπάρχει θέση για αντισημιτισμό ή για οποιασδήποτε μορφής φυλετική, εθνική ή θρησκευτική διάκριση στο σημερινό κόσμο.

 

Σχόλια