Για “οργανωμένη απάτη” κατηγορούνται Σαηεντολόγοι στη Γαλλία

0

Γάλλος δικαστής ζήτησε να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης δύο παραρτήματα της Εκκλησίας της Σαηεντολογίας και επτά μέλη της με την κατηγορία της απάτης.

Η εν λόγω υπόθεση είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά δικαστικών αντιπαραθέσεων της γαλλικής δικαιοσύνης με την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, την οποία οι αρχές της χώρας αντιμετωπίζουν ως αίρεση.

Η παρούσα υπόθεση αφορά την καταγγελία μιας γυναίκας το 1998, η οποία δηλώνει ότι προσεγγίστηκε από ομάδα της Εκκλησίας αυτής έξω από ένα σταθμό του μετρό. Τους μήνες που ακολούθησαν η εν λόγω γυναίκα πλήρωσε έως και 21.340 ευρώ στους Σαηεντολόγους για την αγορά βιβλίων και “πακέτων εξαγνισμού”.

Ο δικαστής Ζαν – Κριστόφ Ουλέν απεφάνθη ότι τα εκκλησιαστικά κέντρα των Σαηεντολόγων, το βιβλιοπωλείο και οι επτά επικεφαλής της Εκκλησίας θα πρέπει να δικαστούν με την κατηγορία της “οργανωμένης απάτης” και “παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του φαρμακοποιού”.

Η κατηγορούσα αρχή εισηγήθηκε να μπει η υπόθεση στο αρχείο, αλλά ο δικαστής σε μια σπάνια σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης κίνηση διέταξε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σε έξι μήνες από σήμερα.