Για ψυχολογική βία μηνύει την κόρη του ο συν-δημιουργός του Asterix

0

Μπορεί ο Asterix να μάχεται σε όλες τις περιπέτειές του αλλά φαίνεται ότι και ένας από τους δημιουργούς του, ο Albert Uderzo, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, μάχεται δικαστικά. Έτσι, εχθές, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, θα υποβάλει μήνυση στην κόρη του και τον γαμπρό του για «ψυχολογική βία».

Ωστόσο, οι δικαστικές διαμάχες ανάμεσα στον δημιουργό και την κόρη του δεν είναι κάτι καινούριο καθώς ήδη από το 2007 υπήρχε εκκρεμότητα σχετικά με την κληρονομιά του Αστερίξ. Συγκεκριμένα, η κόρη του Sylvie, τον είχε κατηγορήσει ότι πουλώντας το 60% των δικαιωμάτων του επί του Αστερίξ στον εκδότη της σειράς το 2008, έδωσε την έγκρισή του για τη συνέχιση της σειράς και μετά τον θάνατό του, προδίδοντας έτσι το πνεύμα του Γαλάτη.

Για το λόγο αυτό είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη το 2011, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα εκμετάλλευσης. Η μήνυση κατά αγνώστων για «εκμετάλλευση εύθραυστης κατάστασης» αναμένεται να απορριφθεί από το δικαστήριο, αν και η Σιλβί Ουντερζό σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Στη διάρκεια έρευνας, ο 86χρονος σήμερα Uderzo, όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα του Guardian, κρίθηκε διανοητικά υγιής. Η κόρη του, ωστόσο, κατηγορεί ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι εκμεταλλεύονται την ηλικία του, προκειμένου να επηρεάσουν τόσο το έργο του όσο και τη διαχείριση της περουσίας του.

 

Σχόλια